Go Back   986 Forum - for Porsche Boxster & Cayman Owners > Porsche Boxster & Cayman Forums > Boxster General Discussions

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06-08-2011, 06:28 AM   #1
Registered User
 
smagerstein's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Slovenia
Posts: 161
Unhappy Need Help!!! Instrument Cluster Problem

Hi all,

Im hoping someone here may have some advice please!!!

Last weekend I finally decided to install new face dials on my 2002 Box. (yellow Gambella dials!! which look great!)

So I downloaded and followed word for word instructions from the web. (found the link here). No problem, very easy actually. Very delicately removed everything and replaced in exactly the same place as before.

Fine, everything worked ok except the rev gauge...... So, pulled everythingy apart and checked the blue and green plugs to make sure they were in ok. Then everything failed except the temp gauge.

So im scared to try anything again. At this point all the digital info works fine and the temp gauge. I have no speedo, I have no rev gauge and no fuel gauge.

Anyone here know what to try????? Im out of ideas.

Porshes answer is to replace the whole instrument cluster for 2500!!! Ill try anything first......then ebay as a last resort.

Thanks.

__________________
Steven Magerstein
2002 Boxster 2.7 Seal Grey
2008 MB C200k

Past Cars
2006 MB C180k
2005 Peugeot 306
1980 928
2004 Subaru Liberty GT
2000 Nissan Pulsar SSS

Last edited by smagerstein; 06-08-2011 at 06:31 AM.
smagerstein is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2011, 04:44 AM   #2
Registered User
 
Join Date: Sep 2010
Location: GA
Posts: 160
Quote:
Originally Posted by smagerstein
Hi all,

Im hoping someone here may have some advice please!!!

Last weekend I finally decided to install new face dials on my 2002 Box. (yellow Gambella dials!! which look great!)

So I downloaded and followed word for word instructions from the web. (found the link here). No problem, very easy actually. Very delicately removed everything and replaced in exactly the same place as before.

Fine, everything worked ok except the rev gauge...... So, pulled everythingy apart and checked the blue and green plugs to make sure they were in ok. Then everything failed except the temp gauge.

So im scared to try anything again. At this point all the digital info works fine and the temp gauge. I have no speedo, I have no rev gauge and no fuel gauge.

Anyone here know what to try????? Im out of ideas.

Porshes answer is to replace the whole instrument cluster for 2500!!! Ill try anything first......then ebay as a last resort.

Thanks.

Did you disconnect the battery prior to removing the cluster?
__________________
2001 Boxster S 3.6, 2003 E46 M3, 94 968 Cab, 80 911 Weissach Edition, BMW 1200 CLS
smshirk is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2011, 09:20 AM   #3
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: Atlanta
Posts: 1,820
the plugs just aren't seated properly. i doubt you've done any permanent damage.
__________________
insite
'99 Boxster
3.4L Conversion

http://i156.photobucket.com/albums/t...1/KMTGPR-1.jpg
insite is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2013, 08:39 PM   #4
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Location: Lake Macquarie
Posts: 2
Where can I get the yellow dials you mentioned?
unman is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2013, 08:45 PM   #5
I am my own mechanic....
 
Timco's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Salt Lake City, UT
Posts: 3,433
Quote:
Originally Posted by unman View Post
Where can I get the yellow dials you mentioned?
Only took you a year to get past that first post!
__________________
'04 Boxster S 50 Jahre 550 Spyder Anniversary Special Edition, 851 of 1953, 6-sp, IMS/RMS, GT Metallic silver, cocoa brown leather SOLD to member Broken Linkage.
'08 VW Touareg T-3 wife's car
'13 F150 Super Crew long bed 4x4 w/ Ego Boost
Timco is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2014, 02:42 PM   #6
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Location: Lake Macquarie
Posts: 2
Lake Macquarie is in AUSTRALIA!
It just takes longer for we Colonials to receive information from your area.
Are you going to tell me where I can get the yellow instrument cluster faces?
unman is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2014, 10:01 AM   #7
Damn Yankee
 
TeamOxford's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Dallas
Posts: 1,026
Garage
Try here:

Gemballa USA

Gemballa may have a branch down under. Do some searching.

TO

TeamOxford is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -8. The time now is 04:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page