Go Back   986 Forum - for Porsche Boxster & Cayman Owners > Porsche Boxster & Cayman Forums > Boxster General Discussions

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-05-2014, 08:41 AM   #1
Registered User
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 1
1999 2.5 986 misfiring while accelerating

Hi, thought I would see if anyone has had this issue. Car was misfiring, and wouldn't idle. Had fault codes 301,302,303 (misfire). I change the spark plugs and coil packs , codes away but not cured. Changed the Maf sensor which has helped as does idle from cold start now. Cold or at temp when trying to accelerate , it pops and holds back . Running lean ? Was going to look at lambda sensor next ? Not wanting to just change for the sake as no codes now, any ideas?
awilson986 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2014, 01:34 PM   #2
Registered User
 
epapp's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Bay Area
Posts: 700
Garage
It sort of sounds like the beginning stages of the crank position sensor failing. Can you check your timing at idle and acceleration? Also, your fuel trims would tell you if the oxygen sensors are the culprit
epapp is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -8. The time now is 06:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page