Go Back   986 Forum - for Porsche Boxster & Cayman Owners > Porsche Boxster & Cayman Forums > DIY Project Guides

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-01-2017, 03:04 AM   #1
Registered User
 
treid's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: florida
Posts: 10
Garage
Tip questions

My first post on this forum (although I scan the forum every morning with coffee) and I need help.
I Have a 03 s tip for 15 Mo.(closing in on 100K) and have been doing all maintenance myself. The car is my wifes daily and my weekender. Yesterday the car would not shift into reverse. Drive functions normally but when shifting to reverse no typical positive clunk is felt although some feeling of reverse is felt especially when easing on the throttle . Have not been able to find anything associated with this specific condition. Durametric is normal, no help in bentley. Back up lights come on.
Anyone in 986 land have words of wisdom? All input is greatly appreciated
Terry
treid is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2017, 05:11 AM   #2
Motorist & Coffee Drinker
 
78F350's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Oklahoma
Posts: 2,148
Garage
Does everything else function well with the shifter? Thumb button/locking position in park/seating in (D)? Check the shifting cable on the transmission end. Make sure it is securely mounted. I'd also get a look at the transmission mounts and engine mount to see if they are worn out.
__________________
I am not an attorney, mechanic, or member of the clergy. Following any advice given in my posts is done at your own peril.
78F350 is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2017, 10:23 AM   #3
Registered User
 
treid's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: florida
Posts: 10
Garage
Thanks for the input 78F350
treid is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2017, 11:48 AM   #4
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Location: It's a kind of magic.....
Posts: 5,031
Quote:
Originally Posted by treid View Post
My first post on this forum (although I scan the forum every morning with coffee) and I need help.
I Have a 03 s tip for 15 Mo.(closing in on 100K) and have been doing all maintenance myself. The car is my wifes daily and my weekender. Yesterday the car would not shift into reverse. Drive functions normally but when shifting to reverse no typical positive clunk is felt although some feeling of reverse is felt especially when easing on the throttle . Have not been able to find anything associated with this specific condition. Durametric is normal, no help in bentley. Back up lights come on.
Anyone in 986 land have words of wisdom? All input is greatly appreciated
Terry
When was the last time the transmission was serviced?
__________________
Anything really new is invented only in one’s youth. Later, one becomes more experienced, more famous – and more stupid.” - Albert Einstein
JFP in PA is online now   Reply With Quote
Old 03-01-2017, 12:54 PM   #5
Registered User
 
treid's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: florida
Posts: 10
Garage
New filter and fluid last year about this time. Nothing done lately that would appear to affect it. My wife is still driving in drive to work and that is typical feeling, drove it last nite and normal in drive. Am going to remove the console in the morning first and then look at the trans to see if anything looks out of sorts. Thanks for the feed back.
treid is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2017, 02:04 PM   #6
Registered User
 
treid's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: florida
Posts: 10
Garage
Console had a bunch of quarters from the ash tray lid hole all around the shift linkage. Cleaned them out and same condition. The park, neutral, drive and manual all function well so adjusting the cable one way or another does not seem logical
Indie says it's normal with diagnostics except not going into reverse totally. Transmission quote of $3500 is a wake up. Any opinions? thanks
treid is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2017, 10:31 AM   #7
Registered User
 
Xpit77's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Canada
Posts: 441
Quote:
Originally Posted by 78F350 View Post
Does everything else function well with the shifter? Thumb button/locking position in park/seating in (D)? Check the shifting cable on the transmission end. Make sure it is securely mounted. I'd also get a look at the transmission mounts and engine mount to see if they are worn out.
I agree with this . When mine started having trouble going into park my indy started at the lever on the trans. Now I`m not saying for anyone to do this but. We put it on the hoist with me inside. Once up where he could see it we went through the gears. The lever mechanism was dirty and corroded and wasn`t moving all the way. He cleaned it with emory paper and it worked fine.
__________________
99 Boxster 88 944S sold
Xpit Formula Four sold
95 Integra Solo I sold
71 Opel GT sold
63 MG Midget sold
Xpit77 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -8. The time now is 02:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page