Go Back   986 Forum - for Porsche Boxster & Cayman Owners > Porsche Boxster & Cayman Forums > Boxster General Discussions

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06-09-2007, 06:41 PM   #1
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Location: Tampa FL
Posts: 26
Instrument Cluster always on?

Recently purchased an 01 Boxster. The instrument panel always stays on. Not the backlights from when the lights are on, but the clock, odometer, speedometer LCD displays are always on.

Is that normal?

Thanks,
Pat

Pat S is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2007, 07:26 PM   #2
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Location: Depends on the day of the week....
Posts: 1,400
The cluster will show the odometer reading and clock when the car is shut down but the car has not been locked yet. Lock the car and it will all go dark.

Patrick
Cloudsurfer is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2007, 08:03 PM   #3
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Location: Sacramento
Posts: 3,417
Send a message via AIM to blinkwatt
Quote:
Originally Posted by Pat S
Recently purchased an 01 Boxster. The instrument panel always stays on. Not the backlights from when the lights are on, but the clock, odometer, speedometer LCD displays are always on.

Is that normal?

Thanks,
Pat
Those 3 lights that you are talking about stay on for a couple of minutes after you turn the car off. It's normal. How long after you shut the car off are they staying on for?
__________________
-99' Zenith Blue 5-spd...didn't agree with a center divider on the freeway
-01' S Orient Red Metallic 6-spd...money pit...sold to buy a house
blinkwatt is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2007, 08:17 PM   #4
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Location: Anchorage, AK
Posts: 172
My '99 did this way back in 2004. If the cluster numerics stay on for a really long time, even after locking the car, you might have a failing ignition switch.
__________________
http://i19.photobucket.com/albums/b1...dingAvatar.jpg

Sold September 4th, 2007.
Rodger is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2007, 01:13 PM   #5
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Location: Tampa FL
Posts: 26
They stayed on permanently reguardless if the car was locked or unlocked for some reason. I disconnected the battery and let the car site for about 30 minutes and then reconnected it. It seems to be working properly now. No idea what went wrong or why that fixed it but as an IT guy rebooting is always a good option.

Thanks for letting me know how they normally function.

Pat

Pat S is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -8. The time now is 03:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page