Go Back   986 Forum - for Porsche Boxster & Cayman Owners > Porsche Boxster & Cayman Forums > Boxster General Discussions

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-17-2011, 05:33 AM   #1
Registered User
 
audisnawb's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Southern NH
Posts: 138
Send a message via AIM to audisnawb
Thumbs down My windsheild wiper fluid doesnt dispense! >:-/

Anyone out there with a Bentley manual, etc have any idea where the motor is for the windshield wiper fluid pump?

My wipers work 100 percent, but the washer fluid doesn't jet.

I checked the fuse and all is well.

Thank You in advance.

__________________
PRESENT:
SUMMER FUN: 1999 986 Porsche Boxster Metalic Black on Sierra Beige
WINTER BEATER: 2007 BMW 530xi

PAST: 2000 986 Porsche Boxster Biarritz White on Sierra Beige
audisnawb is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2011, 11:31 AM   #2
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: Hot Springs Village, Arkansas
Posts: 245
On my car, a 2000 S, the washer didn't work when I bought it and fluid leaked below the car whenever I tried to use it after filling the tank. Turned out there was a hose disconnected. I had to pull the left front wheel well liner and the detached hose was pretty obvious. I've read it's a pretty common issue.
Dale_K is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2011, 05:17 PM   #3
Registered User
 
audisnawb's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Southern NH
Posts: 138
Send a message via AIM to audisnawb
Quote:
Originally Posted by Dale_K
On my car, a 2000 S, the washer didn't work when I bought it and fluid leaked below the car whenever I tried to use it after filling the tank. Turned out there was a hose disconnected. I had to pull the left front wheel well liner and the detached hose was pretty obvious. I've read it's a pretty common issue.
Thanks for the insight. Unfortunately - the washer fluid is full when I pop the hood trunk and check- so I dont believe its a loose or disconnected hose. I will definitely check though.
__________________
PRESENT:
SUMMER FUN: 1999 986 Porsche Boxster Metalic Black on Sierra Beige
WINTER BEATER: 2007 BMW 530xi

PAST: 2000 986 Porsche Boxster Biarritz White on Sierra Beige
audisnawb is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2011, 03:27 AM   #4
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: Hot Springs Village, Arkansas
Posts: 245
On my car the tank was not empty but no fluid reached the windshield when I pulled the stalk. I could hear the pump running and see water on the garage floor. The pipe that was disconnected was the discharge from the pump. Maybe you have a different problem. The washer system components are under the battery cover and behind the fender liner.
Dale_K is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2011, 05:36 AM   #5
Registered User
 
audisnawb's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Southern NH
Posts: 138
Send a message via AIM to audisnawb
Quote:
Originally Posted by Dale_K
On my car the tank was not empty but no fluid reached the windshield when I pulled the stalk. I could hear the pump running and see water on the garage floor. The pipe that was disconnected was the discharge from the pump. Maybe you have a different problem. The washer system components are under the battery cover and behind the fender liner.
Gotcha! I didn't see any fluid on the ground nor do I hear the pump running, so I really think the nature of the problem is either the pump itself or a connection to the pump. Ill have to see if I can find the pump by taking off the battery cover/fender liner.

__________________
PRESENT:
SUMMER FUN: 1999 986 Porsche Boxster Metalic Black on Sierra Beige
WINTER BEATER: 2007 BMW 530xi

PAST: 2000 986 Porsche Boxster Biarritz White on Sierra Beige
audisnawb is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2011, 09:34 AM   #6
Registered User
 
audisnawb's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Southern NH
Posts: 138
Send a message via AIM to audisnawb
Ordered an OEM Washer Pump from Pelican Parts today- Ill let you guys know if it fixes it!
__________________
PRESENT:
SUMMER FUN: 1999 986 Porsche Boxster Metalic Black on Sierra Beige
WINTER BEATER: 2007 BMW 530xi

PAST: 2000 986 Porsche Boxster Biarritz White on Sierra Beige
audisnawb is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2011, 02:40 PM   #7
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Location: Virginia
Posts: 101
Last time I had my 2001S in for service in Dec, my crack mechanic tested it found it not working and found and cleared a blockage in the tubes. But if you do not hear the pump on then it perhaps is pump related. Bob
Motobob is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -8. The time now is 12:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page