Go Back   986 Forum - for Porsche Boxster & Cayman Owners > Porsche Boxster & Cayman Forums > Boxster General Discussions

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-30-2015, 10:58 AM   #1
Registered User
 
Join Date: Jul 2015
Location: Essex UK
Posts: 4
Radio/Navigation unit dead

I have a 2002 Boxster S
& after a flat battery I have no power to stereo/nav unit (see picture)
All fuses check out ok but I cant seem to see how to remove unit from dash to check fuse on the rear of the unit?
Can anyone help?

Thanks

Attached Images
 
romfordnavy is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2015, 11:14 AM   #2
Registered User
 
boxster6354's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Kingwood, TX
Posts: 445
Garage
On the single DIN they are spring loaded, but on my double DIN I have to take off the two plastic side panels where your black switches are on and a couple of screws on the mounting plate of the stereo then should slide out.

Something like below

boxster6354 is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2015, 06:17 AM   #3
Registered User
 
Join Date: Jul 2015
Location: Essex UK
Posts: 4
Hi
Thanks for reply with information, i'll give it a try
romfordnavy is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2015, 08:28 AM   #4
Registered User
 
Join Date: Jul 2015
Location: Essex UK
Posts: 4
Radio Dead

I managed to get the unit out & found the 10amp fuse at the rear of the unit had blown
I replaced the fuse but unit still dead?
Nothing on display
Is there a sequence of buttons to press to re-enable it??
I dont even get code message??

Any ideas?
romfordnavy is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2015, 10:55 AM   #5
Registered User
 
boxster6354's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Kingwood, TX
Posts: 445
Garage
What is the model number of the unit, I myself have never seen that HU, on other PCM units you press 1,4,8 but as yours only has 1 through 6 I doubt that would help ;-)

I don't see how a dead battery would affect power to the HU, I know on other OEM HU with power loss requires putting in the activation code again but in that case you still had power.

Is there a fuse on your amplifier maybe that has blown also?

-cheers
boxster6354 is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2015, 05:11 AM   #6
Registered User
 
Join Date: Jul 2015
Location: Essex UK
Posts: 4
Sorry I dont know the model number its exactly as the picture but has phone built into the unit as well
It has BOSE amp & speakers so i'll check out amp & see if that has a fuse

But the unit has nothing on the screen so maybe its failed??

Thanks for your help

Regards


Kim

romfordnavy is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -8. The time now is 09:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page