Go Back   986 Forum - for Porsche Boxster & Cayman Owners > Porsche Boxster & Cayman Forums > Boxster General Discussions

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-26-2006, 01:35 AM   #1
Registered User
 
Euphoria's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Bahrain
Posts: 18
Send a message via ICQ to Euphoria
Unhappy Gear Problem!!

Dear all,

I drive a 03' manuall boxster s.

Last night i was driving and everything was normal. However i parked my car for a while "engine still on" then when i put the car into the reverse gear it went forward instead of back.

That shocked me and i noticed that the shift stick became kinda loose. There was no resistance in the gateway between neutral and reverse.

Then i move the stick through all the other gears and played around with clutch and everything went back to normal!!!

This happened to me again later that night and everything went back to normal again.

I would really appreciate it if someone has any idea what could have happened.

I'm worried it could be a serious problem.

Thanks.

Euphoria is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2006, 04:07 AM   #2
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Location: Toronto Ontario
Posts: 291
You were in 1st gear instead of reverse then. Your transmission has shifter forks inside of it. THe reverse gear is on its own fork with a straight cut gear near the bottom of the pinion shaft. If your level is truely in reverse the car can not go forward as the rest of the gears spin on the shaft together all the time but are not engaged. Only reverse is engaged and it's impossible for the shafts to spin the other way.

More or less what you need to do is shift into 1st gear first then goto reverse, this will stop you from doing what you did.
986Jim is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2006, 08:46 PM   #3
Registered User
 
Euphoria's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Bahrain
Posts: 18
Send a message via ICQ to Euphoria
Hi Jim,

Thanks for the info. I think i understand what you're saying. However the samething happened again today. Is it possible that i have a problem with the shifter forks?

Thanks and regards.

Euphoria is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -8. The time now is 11:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page