Go Back   986 Forum - for Porsche Boxster & Cayman Owners > Porsche Boxster & Cayman Forums > Boxster General Discussions

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-28-2013, 06:19 AM   #1
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Location: Hong Kong
Posts: 20
Tiptonic Blinking "4" & "P"

I am new to this forum but I have been reading it quick extensively for the past month or two before I put my money down on a 2001 S with Tiptronic 2 weeeks ago. Initially thinking going for a 987 base model but found this "S" at a reasonable price and with only 60K KM on it.

Anyway, it is my first Porshe and so far I enjoy it very much. The car seems to run fine and I specially enjoy the sound with the top down (yes, my first convertable as well).

However, today I found the "4th" gear and "P" light blinking whenever I put the car in "D" and "M". I did some search and found people with blinking "4" or blinking "D". Anyone has experince on blinking "4" and "P"?

Thx in adv

KuaiThunder is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2013, 04:51 AM   #2
Registered User
 
Mart's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Singapore
Posts: 27
Not a good sign, I recall reading somewhere in the user manual that this happens when the transmission goes into fail safe mode to protect itself from further damage.
Mart is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2013, 05:31 AM   #3
Registered User
 
jcb986's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Orlando
Posts: 1,266
I would try a service on it and see what's going on. Pelican has an Tech article on it. I did mine with no problem. It could low on fluid too, which is not good. By draining the oil, removing the pan you can see in the bottom of the pan you can then judge by the debrie if any the damage. Mine had a fair amount of sludge in the bottom but did not effect the trans. There are 4 magnets that collect metal, mine had just a little or a touch, again not bad. Mine was low, at least 2 liters, not that's not good. Let us know what you find. I saw some Tips on ebay some time back, just in case.
__________________
http://i768.photobucket.com/albums/x...6/PC120055.jpg

Old Hippie Young Heart
2000 S/3.2 Liter/Tiptronic/Boxster S Sport Package/Cruise Control/Slate Grey Metallic
Red Special Leather Interior/Red Floor Mats/Red Hand Painted Instrument Dials/Roll Bar/Windstop
Small Carbon Package/Leather Wrap Carbon Wheel/Center Console Exterior Color/Alum Carbon Shift Knob
AM/FM Radio w/CD Player & Changer/Digital Sound Package/18" Turbo Wheels/Wheel Caps w/Colored Crest
jcb986 is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2013, 06:56 AM   #4
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Location: Hong Kong
Posts: 20
Problem solved

In case someone else has the same issue my local shop replaced the gear selection switch and problem solve.
KuaiThunder is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2013, 03:21 PM   #5
Registered User
 
jcb986's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Orlando
Posts: 1,266
Quote:
Originally Posted by KuaiThunder View Post
In case someone else has the same issue my local shop replaced the gear selection switch and problem solve.
Crap, forgot to mention that one. Saw someone posted something similar last year here. Great since that's cheaper than having to buy a Tip.
__________________
http://i768.photobucket.com/albums/x...6/PC120055.jpg

Old Hippie Young Heart
2000 S/3.2 Liter/Tiptronic/Boxster S Sport Package/Cruise Control/Slate Grey Metallic
Red Special Leather Interior/Red Floor Mats/Red Hand Painted Instrument Dials/Roll Bar/Windstop
Small Carbon Package/Leather Wrap Carbon Wheel/Center Console Exterior Color/Alum Carbon Shift Knob
AM/FM Radio w/CD Player & Changer/Digital Sound Package/18" Turbo Wheels/Wheel Caps w/Colored Crest
jcb986 is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2013, 12:27 PM   #6
Artist, 986S tinkerer
 
NewArt's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Montreal, Canada
Posts: 1,631
My 2001 Boxster S tiptronic has been throwing a P0710 code. This is indicated first by my transmission selector lights flashing alternately between D and 4. Otherwise the transmission behaves normally, shifting up and down, in both auto and manual modes (not in "limp mode"). Information on this is sketchy. My durametric tells me that the code (P0710) is a Transmission temperature sensor fault. Now that there's snow on the ground I am dropping the engine and trans out and hopefully I'll get to the bottom of this.

__________________
James
2004 986 S
987 air intake TB and plenum, Mantissport 2 litre sump, UDP, Bilstein B6 with H&R lowering spings, re71-rs for track, other stuff.
https://www.youtube.com/user/12shoes2
NewArt is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
issue , light , problem , tiptronic


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -8. The time now is 07:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page