Go Back   986 Forum - for Porsche Boxster & Cayman Owners > Porsche Boxster & Cayman Forums > Boxster General Discussions

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-22-2010, 01:29 PM   #1
Registered User
 
Join Date: Jul 2010
Location: Ireand
Posts: 1
Non-Functioning Volume Knob 2000 Boxster S

My volume button does nothing when turned up or down. I do have sound from my system and with the GAL turned on the volume does increase with road speed. The volume knob does function when pushed (mutes) the radio. Any ideas? Thanks for any help in advance!

DamianMc is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2010, 01:47 PM   #2
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Location: kansas
Posts: 447
Garage
I also have a '00 S

Was just in Ireland last Sept./Oct. - I didn't see single Boxster there. Lots of 911s though... Anyway, My uncle has a '00 base that's doing the same thing. At first I told him it may be the ignition switch going out. His mechanic replaced that and it's still doing it. Now the Porsche mech. says it's a bad head unit for the stereo, and that he's seen quite a few of them. The ignit. switch is very cheap to replace and the head units can be bought on ebay or other classifieds for under $200. I'd try the switch first though... Any other strange stuff happening? Like lights staying on etc.

Sean
SeanZ4 is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2010, 06:42 AM   #3
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Location: smyrna ga
Posts: 210
A simple suggestion I've read on the forum here somewhere when the head-unit is not functioning properly, is flip down the faceplate and clean the contacts with some alcohol
__________________
- ian

Last edited by idheaton; 07-26-2010 at 06:45 AM.
idheaton is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2010, 09:03 AM   #4
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Location: kansas
Posts: 447
Garage
Just suggested that to my uncle... He tried it this a.m. and it worked!

thanks!

sean
SeanZ4 is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2010, 02:17 AM   #5
Registered User
 
Join Date: Aug 2010
Location: york
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by DamianMc
My volume button does nothing when turned up or down. I do have sound from my system and with the GAL turned on the volume does increase with road speed. The volume knob does function when pushed (mutes) the radio. Any ideas? Thanks for any help in advance!
wish someone would post a solution coz mine does the same !!!!
killer is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2010, 12:59 PM   #6
Registered User
 
Join Date: Aug 2010
Location: york
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by killer
wish someone would post a solution coz mine does the same !!!!
sussed it , just cleaned the contacts behind the flip down front now works fine.

killer is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -8. The time now is 03:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page