Go Back   986 Forum - for Porsche Boxster & Cayman Owners > Porsche Boxster & Cayman Forums > Boxster General Discussions

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-20-2010, 09:05 AM   #1
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Location: OKC
Posts: 16
Radio: No sound

After having replaced a dead battery and inserting the correct radio code, I can't seem to get any sound. All functions on radio seem to be working, just no sound.
('01 Boxster S) Anyone know a possible cause and/or solution? Thanks.

ston57 is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2010, 09:22 AM   #2
Registered User
 
Lil bastard's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Du Monde
Posts: 2,199
Quote:
Originally Posted by ston57
After having replaced a dead battery and inserting the correct radio code, I can't seem to get any sound. All functions on radio seem to be working, just no sound.
('01 Boxster S) Anyone know a possible cause and/or solution? Thanks.
Faceplate, HU contacts dirty or faceplate misaligned - all the function control is in the faceplate.

Pull faceplate, clean contacts w/ q-tip and alcohol, or pencil eraser if really corroded.

Carefully re-align faceplate contacts w/ HU contacts when reattaching it.

You should be good to go.

Cheers!
__________________
1990 Porsche 964 Carrera 4 Cabriolet
1976 BMW 2002
1990 BMW 325is
1999 Porsche Boxster
(gone, but not forgotten)
http://i933.photobucket.com/albums/a...smiley-003.gif

Never drive faster than your Guardian Angel can fly!
Lil bastard is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2010, 10:12 AM   #3
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Location: OKC
Posts: 16
Thanks Lil, but wouldn't bad contacts affect the other functions also? All buttons work, stations change, and balance-bass-fader all seem to change. I'll try cleaning contacts though. Appreciate advice!!
ston57 is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2010, 11:01 AM   #4
Registered User
 
Lil bastard's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Du Monde
Posts: 2,199
Quote:
Originally Posted by ston57
Thanks Lil, but wouldn't bad contacts affect the other functions also? All buttons work, stations change, and balance-bass-fader all seem to change. I'll try cleaning contacts though. Appreciate advice!!
Not if the only dirty contact was the volume one.

Cheers!
__________________
1990 Porsche 964 Carrera 4 Cabriolet
1976 BMW 2002
1990 BMW 325is
1999 Porsche Boxster
(gone, but not forgotten)
http://i933.photobucket.com/albums/a...smiley-003.gif

Never drive faster than your Guardian Angel can fly!
Lil bastard is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2010, 04:21 PM   #5
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Location: OKC
Posts: 16
cleaned all contacts with ETOH, but no luck. Still no sound. Very puzzling. Any special procedure other than entering code to make it work?
ston57 is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2010, 08:17 PM   #6
Registered User
 
Lil bastard's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Du Monde
Posts: 2,199
Quote:
Originally Posted by ston57
cleaned all contacts with ETOH, but no luck. Still no sound. Very puzzling. Any special procedure other than entering code to make it work?
Not really. I assume you didn't hit the Mute button accidentally...??

Cheers!
__________________
1990 Porsche 964 Carrera 4 Cabriolet
1976 BMW 2002
1990 BMW 325is
1999 Porsche Boxster
(gone, but not forgotten)
http://i933.photobucket.com/albums/a...smiley-003.gif

Never drive faster than your Guardian Angel can fly!
Lil bastard is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2010, 06:16 AM   #7
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Location: OKC
Posts: 16
LOL! Thanks Lil, that's the first thing my wife asked me!!! Probably something very simple like that, but still can't figure it out.
ston57 is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2013, 02:23 PM   #8
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Location: Southern CA
Posts: 5
Smile Radio has no sound

This worked for me. Insert key in door lock. Lock and then unlock the door. Radio sound magically came on. Cheers
Rcomito is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2015, 03:28 PM   #9
Registered User
 
Join Date: Jan 2015
Location: South Carolina
Posts: 1
Quote:
Originally Posted by ston57 View Post
After having replaced a dead battery and inserting the correct radio code, I can't seem to get any sound. All functions on radio seem to be working, just no sound.
('01 Boxster S) Anyone know a possible cause and/or solution? Thanks.
Dealing with exact same issue. Did you ever figure this out?
Thank you

Ferraridriver69 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -8. The time now is 05:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page