Go Back   986 Forum - for Porsche Boxster & Cayman Owners > Porsche Boxster & Cayman Forums > Boxster General Discussions

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-20-2007, 03:13 PM   #1
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Location: FL
Posts: 51
Running awful

Hey, ive got a 2001 boxster. It runs really bad, idles bad, starting off in first it will shudder really bad at excessivly high RPMs (1500) it stalls really bad has a huge delay when u step on gas. ive got a new fuel filter in it and a fuel pump, and air filter. Any ideas.

P-51 Mustang is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2007, 03:17 PM   #2
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Location: Texas
Posts: 1,311
Any codes coming up? Sounds like it would be flashing like crazy if it has been stalling. Bring it to the dealership and at least get a diagnostic run on it. We really need more info to give you any type of advise.
porsche986spyder is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2007, 03:28 PM   #3
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Location: Sacramento
Posts: 3,417
Send a message via AIM to blinkwatt
Funky idling & hesitation at throttle.....sounds like it possibly could be a bad Mass Air Flow sensor. Is your check engine light on? Are you running a oil based air filter?

If this is the problem,do not buy it from the dealer. I've heard these things can run up to $550 at the dealer,$250 from www.************************************************************.
__________________
-99' Zenith Blue 5-spd...didn't agree with a center divider on the freeway
-01' S Orient Red Metallic 6-spd...money pit...sold to buy a house
blinkwatt is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2007, 03:36 PM   #4
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Location: chicago
Posts: 3,510
Send a message via AIM to djomlas
thats exactly what happened to mine when i had a bad MAF. i had to push it back into my driveway how bad it was.

take the battery pos lead out, take the maf out, plug it back in, and see if it goes back to normal. if it does, theres your problem
__________________
http://i34.tinypic.com/157yslk.jpg
"I couldn't find the sports car of my dreams, so I built it myself." ~F. Porsche
Gemballa springs::litronics::Eurotech 18s(275/225)::B&M::MOMO wheel::
exhaust cutouts::EVOcoldair intake::OEM smoked tails & sidemarkers::

colormatched bumperettes::Top Speed Pro-1 exhaust::
my cardomain/pictures page
djomlas is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2007, 05:46 PM   #5
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Location: orange county, ca
Posts: 248
Quote:
Originally Posted by P-51 Mustang
Hey, ive got a 2001 boxster. It runs really bad, idles bad, starting off in first it will shudder really bad at excessivly high RPMs (1500) it stalls really bad has a huge delay when u step on gas. ive got a new fuel filter in it and a fuel pump, and air filter. Any ideas.
Sounds like your throttle body is dirty. Take it apart and clean it. A bad MAF would more than likely throw a CEL would even put you in a dead stall with the symptoms you mentioned
spine911 is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2007, 06:18 PM   #6
Registered User
 
Franco's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Montreal
Posts: 486
Hi, If the car was running fine before replacing the fuel filter and pump I,d say something went wrong with the install, if you replaced these items go over what you did just to be sure ,if not bring it back to the mechanic who did the installation and ask him some questions.

Good Luck
__________________
1997 Porsche Boxster
2018 Subaru WRX Sport Tech
2014 Honda CRV
2014 Mercedes Benz 350 ML
2015 Chevrolet Corvette Stingray
Franco is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2007, 12:24 AM   #7
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Location: FL
Posts: 51
the car was running bad before the fuel pump and filter, I am going to clean the throttle body, and check the MAF, because it smokes really bad on startups, but its not oil its running to rich. I have no CEL's. Thanks for the leads!!!
P-51 Mustang is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2007, 05:54 AM   #8
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Location: Sacramento
Posts: 3,417
Send a message via AIM to blinkwatt
Quote:
Originally Posted by P-51 Mustang
the car was running bad before the fuel pump and filter, I am going to clean the throttle body, and check the MAF, because it smokes really bad on startups, but its not oil its running to rich. I have no CEL's. Thanks for the leads!!!
If it's smoking pretty bad at start up I'd think it could be the Oil Separator as well. This may be worth paying a shop to diagnosis.

__________________
-99' Zenith Blue 5-spd...didn't agree with a center divider on the freeway
-01' S Orient Red Metallic 6-spd...money pit...sold to buy a house
blinkwatt is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -8. The time now is 07:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page