Go Back   986 Forum - for Porsche Boxster & Cayman Owners > Porsche Boxster & Cayman Forums > Performance and Technical chat

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-02-2003, 02:52 PM   #1
555
Forum Contributor
 
Join Date: Sep 2003
Location: Sacramento, CA
Posts: 31
climate control question

Hi everyone...

When you start your Boxster, does the climate control automatically come on? Even if I turn it off first (before turning the car off), when I start the car, it comes on with the lowest setting. That just bugs. Anyone know if that can be programmed to not happen?

I'm also having a weird (and seemingly related) issue. When I turn the car on, the climate control comes on (as I mentioned), but if I then immediately turn on the defroster, it seems to stick. It just freezes and I cannot adjust anything unless I THEN hit the "Auto" button.

I have a 99.

Thanks all!

555 is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2003, 04:09 PM   #2
Registered User
 
JonnyBGood's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Maryland
Posts: 211
Hey 555,

I've got a 2000, and mine does the same thing. Even if I manually turn the climate controls off, it still comes in when I next start the car.

It hasn't bothered me enough to have to go looking for a way to program it not to come on, and I'm not sure it can easily be done. But I'm sure others have better info.

Good luck

JBG
__________________
"Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results." -- Albert Einstein
JonnyBGood is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2003, 04:24 PM   #3
555
Forum Contributor
 
Join Date: Sep 2003
Location: Sacramento, CA
Posts: 31
Thanks JBG. The reason I ask about the programming is that my BMW 3 Series USED TO do the same thing. Then I took it to the dealer for another issue and it randomly stopped doing that. I think the BMW dealer tech. changed it somehow.
555 is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2004, 06:25 PM   #4
Support Local Music
 
red*farm's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Houston
Posts: 100
I too have the same problem on my 00s and when I had my older 98. I would love for the damn thing to stay off upon restart.

Anyone?
red*farm is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2004, 07:11 PM   #5
Registered User
 
mjbliemel's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Southern California
Posts: 487
I have a '99 too, mine doesn't do that. Do you have AUTO turned off?
mjbliemel is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2004, 11:21 PM   #6
555
Forum Contributor
 
Join Date: Sep 2003
Location: Sacramento, CA
Posts: 31
Yes, Auto is off

I am taking it into the dealer next week and I'll ask them about it. Another weird thing is... When the Heating and Air unit was off, then I turn the car off, then back on later... Again, it does turn on at that lowest setting. BUT... If I immediately want to use the defrost, it won't respond. And if I manually try to raise the air flow, it won't "go up". I first have to lower it to the off postion. Then back on and everything works great. VERY quirky. Again, I'm going to have them check all this out. It's just weird.
555 is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2004, 07:14 AM   #7
Support Local Music
 
red*farm's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Houston
Posts: 100
Excellent. Please let me know what they say. Thanks
red*farm is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2004, 08:43 PM   #8
Support Local Music
 
red*farm's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Houston
Posts: 100
Any news on this one. I'd love to get mine fixed.
red*farm is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2004, 10:07 PM   #9
555
Forum Contributor
 
Join Date: Sep 2003
Location: Sacramento, CA
Posts: 31
The dealer...

The service advisor said that it didn't sound right, but then the service tech said it's working as designed. I REALLY think it's BS since I think one 99 owner said his didn't do that. Anyway, I'm not happy with my dealer (Niello in Sacramento). I would say to mention it next time you're in and see what they say.
555 is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2004, 06:29 AM   #10
Support Local Music
 
red*farm's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Houston
Posts: 100
Well, mine 00 does it along with my 98 when I had it. I think it is a case of someone not wanting to go the extra mile. The next time I'm at the dealer I will ask to have mine fixed. It is annoying.

If the tech says that I'll make sure we walk the lot and see what the other cars are doing.

Thanks
red*farm is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2004, 09:42 AM   #11
Watch Freak
 
Stryke's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: NYC
Posts: 434
Never thought about it, but since you all mention it, my 2000 S does the same thing. It is quite annoying that all these things automatically come on. I automatically reach for the climate control to turn it off and then reach for the traction control to turn that off too. I wish they were always off until you wanted to use them!

__________________
-------------------------------------------------------------------
2006 Lamborghini Gallardo 6spd-Rosso Leto
2006 Range Rover Sport Supercharged-Winter Beater
2006 BMW 750i 19" Sport Wheels BK/BK-Daily
2005 Lotus Elise Sport & Touring Package-Fun
2001 Lexus RX300-Back-up Winter Beater
2001 Mercedes-Benz S500 Sport AMG-Sold
2000 Boxster S Heavily Modified-Sold
2000 Nissan Altima GLE-Parking Spot Holder
-------------------------------------------------------------------
Stryke is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -8. The time now is 03:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page