Go Back   986 Forum - for Porsche Boxster & Cayman Owners > Porsche Boxster & Cayman Forums > Performance and Technical chat

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-04-2011, 08:53 AM   #1
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Location: Newark CA
Posts: 14
Front Suspension noise.

Hello everyone.

I have a 2000 boxster that I just installed the Eibach pro-kit lowering springs. After I installed the springs, I now have a metallic clunking sound in the front.

I also had the same sound in the rear, but replace the rear track arms, and now it doesn't exist. This front sound is almost identical to the rear sound I had.

I know its not anything loose because I doubled checked everything in the front including the strut towers.

Has anyone experience this? I am speculating it can be the front A-arms, but i dont want to spend $300 to replace them if im not 100% sure.

Thanks

theitalianflip is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2011, 09:11 AM   #2
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: Atlanta
Posts: 1,820
could also be the sway bar links. disconnect the sway bar & see if the sound goes away.
__________________
insite
'99 Boxster
3.4L Conversion

http://i156.photobucket.com/albums/t...1/KMTGPR-1.jpg
insite is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2011, 02:10 PM   #3
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Location: Newark CA
Posts: 14
Quote:
Originally Posted by insite
could also be the sway bar links. disconnect the sway bar & see if the sound goes away.
Good idea, i think ill try that
theitalianflip is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2011, 09:33 AM   #4
Registered User
 
manolo's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: SF Bay Area
Posts: 247
Also make sure the the studs for the three strut mounts are aligned properly and resting in the plastic "cup" correctly. Like this:
Attached Images
 
__________________
2003 Cayenne Turbo
manolo is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2011, 03:28 PM   #5
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Location: Newark CA
Posts: 14
I did double check to see if they were fitting in the cup and they were. Also, i noticed in the pic you provided that the struts have the rubber ring on the top. I had the ring on my rears, but not on the fronts.
theitalianflip is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2011, 04:28 PM   #6
Registered User
 
manolo's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: SF Bay Area
Posts: 247
Its not my picture, I stole it from someones site. For a parts diagram blow-up, check www.********************************************.com
__________________
2003 Cayenne Turbo
manolo is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2011, 08:40 AM   #7
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Location: Newark CA
Posts: 14
thanks manolo

theitalianflip is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -8. The time now is 10:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page