Go Back   986 Forum - for Porsche Boxster & Cayman Owners > Porsche Boxster & Cayman Forums > Boxster General Discussions

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-12-2007, 10:12 PM   #1
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Location: Los Angeles
Posts: 373
Remote key light won't turn off, remote not working

Hey all, the light on my remote is stuck on for some reason. The key doesn't work any more as a remote, although it works fine in the door lock/ignition. Anyone know what would make it stay on? The buttons feel like they work ok, so I don't get the feeling either one is like stuck in the down position or anything.

-David

__________________
1995 Silverado V8 - Green/Tan (FOR SALE)
2000 Boxster S - Ocean Blue/Graphite Grey
2002 GSXR750 - Blue/White
http://www.darkoven.com/sig.jpg
David N. is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2007, 10:14 PM   #2
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Location: Seattle, WA
Posts: 213
I'd start with the battery - then go to a new key.
__________________
2002 Boxster S
C5150 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2007, 11:21 PM   #3
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Location: chicago
Posts: 3,510
Send a message via AIM to djomlas
or simply open the key fob up and see if anythign is stuck/loose
__________________
http://i34.tinypic.com/157yslk.jpg
"I couldn't find the sports car of my dreams, so I built it myself." ~F. Porsche
Gemballa springs::litronics::Eurotech 18s(275/225)::B&M::MOMO wheel::
exhaust cutouts::EVOcoldair intake::OEM smoked tails & sidemarkers::

colormatched bumperettes::Top Speed Pro-1 exhaust::
my cardomain/pictures page
djomlas is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2007, 01:39 AM   #4
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Location: Los Angeles
Posts: 373
Removing and returning the battery seems to have reset whatever it was that was funky with the remote. Not sure if it's going to happen again, will report anything new. Just curious if it's ever happened to anyone else...

-David
__________________
1995 Silverado V8 - Green/Tan (FOR SALE)
2000 Boxster S - Ocean Blue/Graphite Grey
2002 GSXR750 - Blue/White
http://www.darkoven.com/sig.jpg
David N. is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2007, 06:58 PM   #5
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Location: Massachusetts
Posts: 1
Yep, it happened to me. I did the same thing, took the battery out, left it out for a few minutes then put it back in. Works fine now. Still don't know what happened, just glad it is functional again.
drsgana is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2007, 03:59 AM   #6
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Location: Canoga PArk, CA
Posts: 5
I just had both my remotes replaced this week. I was experiencing the same problem on both my remotes. When I went to the authorized porsche dealer (in Woodland Hills, CA), it turned out to be a "faulty" remote, for both. Be advised that EACH remote cost $165 PLUS an additional $60 to have the remote programmed.
MACadct is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2007, 04:27 PM   #7
Registered User
 
ChrisZang's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: San Carlos, CA 94070
Posts: 1,450
happened to me also

Hi,

I had the same problem a few weeks ago, covered here:
http://www.babblers.org/forums/showthread.php?t=8501&highlight=remote

Here's the skinny:
* take out the battery
* insert it the WRONG way
* press any button on the remote
* put the battery back the right way

This resets the circuit and it works again.
__________________
I still wave at Boxsters, but they no longer wave back :-(
2002 Boxster S "Violet" (sold but not forgotten)
2009 Carrera 4S "Kelsey" (current ride)
2015 FIAT 500e "Nikki" my commuter car
ChrisZang is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2007, 06:38 PM   #8
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Location: Rosemead, CA
Posts: 216
Quote:
Originally Posted by ChrisZang
Hi,

I had the same problem a few weeks ago, covered here:
http://www.babblers.org/forums/showthread.php?t=8501&highlight=remote

Here's the skinny:
* take out the battery
* insert it the WRONG way
* press any button on the remote
* put the battery back the right way

This resets the circuit and it works again.
Is this method proven?
__________________
2001 Lapis Blue Boxster
http://i123.photobucket.com/albums/o...asa/ebcomp.jpg
jmabasa is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2007, 06:46 PM   #9
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Location: Rosemead, CA
Posts: 216
Quote:
Originally Posted by ChrisZang
Hi,

I had the same problem a few weeks ago, covered here:
http://www.babblers.org/forums/showthread.php?t=8501&highlight=remote

Here's the skinny:
* take out the battery
* insert it the WRONG way
* press any button on the remote
* put the battery back the right way

This resets the circuit and it works again.
Hey Chris, something similar happened to me a few weeks back but what happened to me was that my battery went dead and when I replaced the battery, the remote wouldn't work anymore. The light still goes on when you press the buttons but the difference is that when it still worked, the light would be constant as compared now where the light flashes when you press any button.
__________________
2001 Lapis Blue Boxster
http://i123.photobucket.com/albums/o...asa/ebcomp.jpg
jmabasa is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2007, 08:45 PM   #10
Registered User
 
Join Date: May 2006
Location: Toronto
Posts: 277
Quote:
Originally Posted by jmabasa
Hey Chris, something similar happened to me a few weeks back but what happened to me was that my battery went dead and when I replaced the battery, the remote wouldn't work anymore. The light still goes on when you press the buttons but the difference is that when it still worked, the light would be constant as compared now where the light flashes when you press any button.
I'm having problems with mine too, but, to clarify- when it works as it should, the red led is continuous? Mine flashes.

BTW, the inverted battery trick made no difference
wanna986 is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2007, 08:40 AM   #11
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Location: Rosemead, CA
Posts: 216
Quote:
Originally Posted by wanna986
I'm having problems with mine too, but, to clarify- when it works as it should, the red led is continuous? Mine flashes.

BTW, the inverted battery trick made no difference
Yes, I noticed that when the remote was working, the LED light was continously on when pressed. I guess the inverted battery trick would just be a waste of time to try out then. Oh well. Thanks for the info though.

__________________
2001 Lapis Blue Boxster
http://i123.photobucket.com/albums/o...asa/ebcomp.jpg
jmabasa is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -8. The time now is 03:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page