Go Back   986 Forum - for Porsche Boxster & Cayman Owners > Porsche Boxster & Cayman Forums > Boxster General Discussions

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-07-2014, 01:03 AM   #1
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 140
disparate activation of the alarm

hey folks, i have a 01 986 base .... and ive noticed recently, the alarm goes off (when the car is parked/engine off) ..... disparately. There doesnt seem to be a fixed interval ... but it would sometimes just activate.

Im thinking maybe the battery is getting old & weak? Although the car starts perfectly fine.

weird. any thoughts much appreciated.

BTfd2e93 is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2014, 02:24 AM   #2
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Location: It's a kind of magic.....
Posts: 5,428
Quote:
Originally Posted by BTfd2e93 View Post
hey folks, i have a 01 986 base .... and ive noticed recently, the alarm goes off (when the car is parked/engine off) ..... disparately. There doesnt seem to be a fixed interval ... but it would sometimes just activate.

Im thinking maybe the battery is getting old & weak? Although the car starts perfectly fine.

weird. any thoughts much appreciated.
Have the car scanned with a Porsche specific tool (Durametric, PIWIS, PST II) and it will give you the last ten alarm faults, which should be a good starting point.
__________________
Anything really new is invented only in one’s youth. Later, one becomes more experienced, more famous – and more stupid.” - Albert Einstein
JFP in PA is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2014, 04:58 PM   #3
Porsche "Purist"
 
Paul's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Wisconsin
Posts: 2,107
Garage
+1

I've seen this a couple of times and when read out, it was the radio anti theft wire shorting to ground. Have you been playing with radio lately?
__________________
1998 Boxster with 7.8 DME, 2005 3.6 liter/325 hp, Variocam Plus, 996 Instrument panel
2001 Boxster original owner. I installed used motor at 89k.
1987 924S. 2002 996TT. PST-2
Owned and repaired Porsches since 1974. Porsche: It's not driving, it's therapy.
Paul is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2014, 02:22 PM   #4
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Location: MA
Posts: 255
mine does this too
I do have an aftermarket radio but I feel its not the radio anti theft connection, why? because my alarm only acts up during the daytime in the summer
I think its the heat. When I press the remote twice to shut off the infrared sensor this problem goes away
cbbepop is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2014, 08:37 AM   #5
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 140
Quote:
Originally Posted by cbbepop View Post
mine does this too
I do have an aftermarket radio but I feel its not the radio anti theft connection, why? because my alarm only acts up during the daytime in the summer
I think its the heat. When I press the remote twice to shut off the infrared sensor this problem goes away
now that you mention it .... it does only happen during the day time ... and its getting freakin hot here in HK ... like 100F .....

so lock button twice will disable the infrared sensor? is there any visual queues to show that its off? i might try that and monitor for a bit.

BTfd2e93 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -8. The time now is 09:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page