Go Back   986 Forum - for Porsche Boxster & Cayman Owners > Porsche Boxster & Cayman Forums > Boxster General Discussions

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-08-2012, 07:59 AM   #1
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Location: TN
Posts: 6
Post Clunk sound in low speed turn

I have a 2001 base Boxster with tiptronic transmission with 94K, I bought with 32K 6 years ago. Street driven only as daily driver and not hard.

Sometimes I hear a clunk sound, when changing directions, usually at low speed, like from a stop sign or changing directions in parking lot and sometime at moderate speed with quick change of direction. Also hear rattles from rear going over bumps, mostly at slow speeds. I assume it is motor mount and possibly transmission mounts. Plan to pull off and check mounts and brackets, a time consuming job. Have not seen oil leak on floor that could be from transmission mount canisters. Thought of what else I should look for when under car. Any help is appreciated.

I recently replaced shocks, top hats, tie rods-OEM. No cracks or signs of degradation of rubber bushing on control arms or wishbones. Had dealer align and check torque on suspension mounting points since I took the front carriage off to check steering rack. This wasn't necessary, but did find $2 alignment bushing missing from suspension carriage where rack bolts on and replaced it.

Do my own maintenance and most repairs at home. No RMS issues, always cut open and check filter for particles. Would send oil sample off for analysis but don't know where to send.

Krbintn is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2012, 01:11 PM   #2
Registered User
 
jacabean's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: mass
Posts: 731
check your front motor mount
jacabean is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2012, 03:43 PM   #3
Registered User
 
Spinnaker's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Seattle
Posts: 733
Quote:
Originally Posted by Krbintn View Post
Would send oil sample off for analysis but don't know where to send.
Blackstone Labs
.
.
.
__________________
2000S Ocean Blue Metallic- 116K
3X Water Pump, Clear side markers, Crios Mod, Front engine mount, Flywheel, clutch, RMS, AOS, MAF, serpentine belt, power brake vacuum line, battery, 2X CV boots, Fuel filter, Oil filler tube, 3X ignition switch, 90K service, gas cap
Spinnaker is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2012, 03:35 PM   #4
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Location: TN
Posts: 6
Thanks. Replaced motor mount and problem solved. Feels solid again, no clunks or rattles.

Krbintn is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
motor mount , transmission mount


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -8. The time now is 05:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page