Go Back   986 Forum - for Porsche Boxster & Cayman Owners > Porsche Boxster & Cayman Forums > Boxster General Discussions

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-03-2012, 04:33 AM   #1
Registered User
 
Join Date: May 2010
Location: uk
Posts: 5
2000 boxster missing in rain

Can anyone please shed some light on the following

when it rains, hard my 2.7 develops a bad miss, enough to bring the engine light on, if you get the revs above 4k it clears.

ive changed all 6 coil packs, but the issue is still there.

someone has mentioned an issue with the air intake and the water fouling the maf? mine has been de snorkeled what ever that means

can anyone please direct me in how to solve this without paying main stealer prices

many thanks
martin

T-Pot is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2012, 05:36 AM   #2
Registered User
 
ppbon's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Florida
Posts: 529
What code comes up when the CEL is on?
Happy Boxstering,
Pedro
__________________
Racecar spelled backwards is: Racecar!
ppbon is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2012, 05:54 AM   #3
Registered User
 
Join Date: May 2010
Location: uk
Posts: 5
missfire cylinder 456
T-Pot is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2012, 10:11 AM   #4
Registered User
 
CoBeerToad's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Peoria IL
Posts: 529
Garage
Do you notice this happening more often when coming out of a turn?
CoBeerToad is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2012, 01:35 PM   #5
Registered User
 
Join Date: Jun 2012
Location: Frederick MD
Posts: 658
I am not a fan of the desnorkel mod. I think it's mostly noise and it create the potential for more FOD to contact the air filter...
shadrach74 is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2012, 01:36 AM   #6
Registered User
 
Join Date: May 2010
Location: uk
Posts: 5
cant say its any more from a turn, mostly on straights in heavy water.

i stripped the air intake last night, and didnt find any water in there really. although the maf sensor has one screw missing, not sure if that would be the issue as its only in wet conditions

T-Pot is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -8. The time now is 07:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page