Go Back   986 Forum - for Porsche Boxster & Cayman Owners > Porsche Boxster & Cayman Forums > Boxster General Discussions

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-08-2011, 10:09 AM   #1
Registered User
 
Join Date: Jul 2010
Location: West Chester, PA
Posts: 211
99 boxster - radio is working/on but no volume & controls don't affect it

Here's a weird one. My boxster had been sitting for awhile - didn't intend it too, but life got in the way. So when I went to put the trickle charger on and the car was just about dead. I could hear the window trying to go down when I opened the door, but no luck.

So I trickle charged it and just drove it 35 miles, so I'm sure it's just fine now.

Anyway, after driving for a few miles I notice the radio is on - it's reading the station and the singer just fine. But none of the controls do anything and there is no volume.

Seems like a weird problem - it's getting power, but all the controls have no effect; however, it's receiving and processing signal just fine.

Even more oddly, it didn't require a radio code to be entered...

My guess is this is some weird effect of having the battery mostly drain - the radio is in a protected mode until I enter the code.

So my current plan is to take the negative cable off the battery for a minute, put it back on, and then re-enter the code.

Anyone else ever hear of this or have any tips?

__________________
99 Boxster 5spd - 64k miles

06 Civic SI - 114k miles, D.D., unbelievably reliable and fun to beat on everyday.

08 Legacy GT 5spd - 74k miles.
JoeFromPA is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2011, 11:33 AM   #2
Registered User
 
landrovered's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Madison, Georgia
Posts: 1,012
Garage
Check that the faceplate contacts are clean and are making proper contact. I would take it off and then put it back on again. On my old one, it would do stuff like that until I pushed against it and then the controls would work. I replaced the cover which was cracked and now I have no problems.
__________________
2001 Boxster S 3.6L, Zeintop
"Calling upon my years of experience, I froze at the controls." - Stirling Moss
landrovered is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2011, 12:30 PM   #3
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Location: eastern NC Crystal Coast
Posts: 413
I had the same problem ----Battery going bad did it. Slow charge your battery for about 24 hours and then load test it to see ? Be careful with the charger in side the garage. A home burned to the ground in our neighborhood because of a charger left on inside.
milliemax is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2011, 07:21 PM   #4
Registered User
 
Join Date: Jul 2010
Location: West Chester, PA
Posts: 211
Faceplate connections it was! Works like a charm now after going over them. Just happened to occur around the same time as a drained battery. Thanks!

__________________
99 Boxster 5spd - 64k miles

06 Civic SI - 114k miles, D.D., unbelievably reliable and fun to beat on everyday.

08 Legacy GT 5spd - 74k miles.
JoeFromPA is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -8. The time now is 09:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page