Go Back   986 Forum - for Porsche Boxster & Cayman Owners > Porsche Boxster & Cayman Forums > Boxster General Discussions

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06-13-2010, 06:45 PM   #1
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Dayton Ohio
Posts: 225
A/C not working.. is this common?

Have a 00 S and the a/c does not put out cold air.. So far I have:

Depressed both lines to see if there was any pressure and there seemed to be a ton. I am planning on going by my old work tomorrow and having my boss putting the gauges on it.

Pulled off the access panel to see if the compressor was spinning, which it was. I zipped off the clutch plate and didnt really notice anything unusual.

When I unplug the pressure switch the system stops so it appears to be fine as well.

At this point the only thing I can think of is to check the actual pressure and see if there is a possible blockage???

Has anyone else experienced anything like this? Thanks for looking and the suggestions
Jake D is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2010, 01:08 AM   #2
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Location: trenton nj
Posts: 449
make sure the temp controll is set to cold,feel low side line [next to batt ?] it should be cold. it sounds like low on freon but put gauges on it to be sure...dont over charge
extanker is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2010, 04:33 AM   #3
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Dayton Ohio
Posts: 225
I set the controls on LO, and I have felt both of the lines and neither gets cold. Guess I wont know anything till I put the gauges on it..

Thanks for the response.. Ill keep ya posted
Jake D is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2010, 06:33 PM   #4
JTP
Registered User
 
Join Date: Aug 2009
Location: MD
Posts: 628
AC on my 2000 S isn't working either. I measured the system and it shows good pressure, I can hear the compressor kick on when I turn it to Lo. I felt the aluminum lines next to the battery ( on the passenger side) and they aren't cold. I'm not sure which ones are supposed to be cold.
What else should I check? Any helpful suggestions would be appreciated. Thanks.
JTP is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2010, 04:07 AM   #5
Registered User
 
jcb986's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Orlando
Posts: 1,266
What I can remember about AC not blowing cold air is 1) the compressor has gone bad 2) the drier is clogged. These are main 2 problems of an AC, the last one is you are low on freon.
__________________
http://i768.photobucket.com/albums/x...6/PC120055.jpg

Old Hippie Young Heart
2000 S/3.2 Liter/Tiptronic/Boxster S Sport Package/Cruise Control/Slate Grey Metallic
Red Special Leather Interior/Red Floor Mats/Red Hand Painted Instrument Dials/Roll Bar/Windstop
Small Carbon Package/Leather Wrap Carbon Wheel/Center Console Exterior Color/Alum Carbon Shift Knob
AM/FM Radio w/CD Player & Changer/Digital Sound Package/18" Turbo Wheels/Wheel Caps w/Colored Crest
jcb986 is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2010, 05:36 AM   #6
Registered User
 
Franco's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Montreal
Posts: 486
Hi,

Verify the A/C relay on the panel in the trunk, there is a wired spool in the relay that is connected to some sort of resistor, the wire can snap and cause the A/C not to start.

If that is your situation you can unwind the wire and resolder it to the resistor.

This happened to my car 3 years ago and never failed again after I fixed it .

__________________
1997 Porsche Boxster
2018 Subaru WRX Sport Tech
2014 Honda CRV
2014 Mercedes Benz 350 ML
2015 Chevrolet Corvette Stingray
Franco is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2010, 05:20 AM   #7
Registered User
 
texomawaves's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Tx
Posts: 249
Is the AC relay in the front or rear trunk? I'm armed with a voltmeter and soldering iron Thanks!
__________________
Chris Dennis, Plano, Texas

'07 Boxster, arctic silver, 2.7, Tiptronic, 51k miles, and no mods!
texomawaves is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2010, 05:28 AM   #8
Opposed to Subie Burble
 
Overdrive's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Central CT
Posts: 1,197
Garage
My '97's A/C hasn't been working from the start (a large oversight on my part...I have my moments ), but it's still under warranty from the seller, so I'm going to have them check it out for me. I hear it kick over and run but I get no sort of cold air from it. Hopefully it's just bone dry of freon and a charge will fix everything.

Let us know how it turns out.
__________________
-O/D

1997 Arctic Silver Boxster, 5-spd
IMSR + RMS
Robbins glass window top
Overdrive is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2010, 06:19 AM   #9
Registered User
 
deliriousga's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: USA!!
Posts: 1,159
I have a relay chart for the 2000 Boxster on my website at http://www.theschillings.com/pcars.htm Click on the Boxster site then look under "Where Is It".
__________________
1987 928S4 Silver Metallic (980)/Navy (TP) 5-Speed
2000 Boxster Speed Yellow/Black 5-Speed
1966 Wife White/Brown Top
1986 Daughter White/Brown Top (Sold!)
1992 Daughter White/Blonde Top
deliriousga is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -8. The time now is 06:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page