Go Back   986 Forum - for Porsche Boxster & Cayman Owners > Porsche Boxster & Cayman Forums > Boxster General Discussions

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-05-2008, 08:17 PM   #1
Registered User
 
Join Date: May 2008
Location: ny
Posts: 4
Question starting problems when tiptronic is in Park

Hello all:
i have a problem when starting my 99 boxster (62K miles) when tiptronic shifter is in park. if i set it in Neutral it starts. just recently changed my battery. will appreciate any help/suggestions. Thank you

redsteel is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2008, 10:52 PM   #2
Registered User
 
Lil bastard's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Du Monde
Posts: 2,199
I had the same issue with my '99 Tip several years ago. Turned out to be a dirty transmission switch. Car was just out of warranty and so I hadn't started working on it much, I took it to the dealer and they cleaned and adjusted the switch while I waited - $67 - the only dealer service I've ever had.

BTW, at 67,000 mi., you're overdue for a tranny filter and fluid change (ZF, the manufacturer recommends every 45k mi.). It's an involved procedure for DIY, which I would rate experienced to advanced. If you had the dealer do that, they'd probably adjust/clean the switch for free, expect about $600 total.
__________________
1990 Porsche 964 Carrera 4 Cabriolet
1976 BMW 2002
1990 BMW 325is
1999 Porsche Boxster
(gone, but not forgotten)
http://i933.photobucket.com/albums/a...smiley-003.gif

Never drive faster than your Guardian Angel can fly!

Last edited by Lil bastard; 05-05-2008 at 11:01 PM.
Lil bastard is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2008, 10:20 AM   #3
Registered User
 
Join Date: May 2008
Location: ny
Posts: 4
thank you!

thank you for the prompt reply to my qestion.
i have made an appointment with the dealership for tomorrow so that they clean the switch. regarding the tranny thay must have done it during the 60,000 dealership service... which i did some months ago. the tranny service should be a part of the 60000mile service, no?
will report tomorrow on that as well

redsteel is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -8. The time now is 02:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page