Go Back   986 Forum - for Porsche Boxster & Cayman Owners > Porsche Boxster & Cayman Forums > Performance and Technical chat

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-19-2017, 03:08 PM   #1
Registered User
 
Join Date: Sep 2017
Location: MALIBU
Posts: 166
Aftermarket remote problems

I installed an aftermarket remote fob lock/unlocking system on my 2003 Boxster.

It locks fine, but will not unlock.

I followed the instructions in the posts on this site and tapped into the lock and unlock wires under the driver's seat and installed the new unit there.

It works great......locks and unlocks properly when pressing the appropriate buttons.
Walk away and leave it for say 1/2 hours and it will not unlock with the remote. I have to put the key in the door to unlock the car. It unlocks fine and then the alarm will go off in 30 seconds or so. Have to get the key in and turned to turn off the alarm.

Any ideas what is going on? I feel like I am hooked up to the proper unlock wire.

Anyone have this problem?

Thanks.
__________________
2003Boxster
1973 Carreras RS tribute
2000 Saab Aero wagon stick
1990 Chevrolet pu pre runner
boxfix is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2017, 06:45 PM   #2
Registered User
 
Join Date: Sep 2017
Location: MALIBU
Posts: 166
anyone have any suggestions 0r ideas?
__________________
2003Boxster
1973 Carreras RS tribute
2000 Saab Aero wagon stick
1990 Chevrolet pu pre runner
boxfix is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2017, 07:57 PM   #3
Registered User
 
Join Date: Feb 2017
Location: CO
Posts: 939
Unfortunately, I can't give you specifics as to why, other than an intermittent signal loss, or system confusion somewhere. I would troubleshoot the "brain" and see if there is a reset setting or something you may have missed. There could also be some sort of current from the stock system (if still on board) running through it's system checks.

There is a reasonably amount of info out there that an aftermarket system is a total nightmare due to the complexity of the stock alarm/security system. This even goes as far as not installing an aftermarket stereo to a degree.
Geof3 is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2017, 09:04 PM   #4
Registered User
 
Join Date: Jul 2017
Location: Saint Louis
Posts: 22
Where did you get your +12 volts? I had this same issue and discovered that the wire I tapped for power was not constant power.
garym is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2017, 08:39 PM   #5
Registered User
 
Join Date: Sep 2017
Location: MALIBU
Posts: 166
Quote:
Originally Posted by garym View Post
Where did you get your +12 volts? I had this same issue and discovered that the wire I tapped for power was not constant power.
Logical....I will have to check that.

THANKS

__________________
2003Boxster
1973 Carreras RS tribute
2000 Saab Aero wagon stick
1990 Chevrolet pu pre runner
boxfix is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -8. The time now is 05:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page