Go Back   986 Forum - for Porsche Boxster & Cayman Owners > Porsche Boxster & Cayman Forums > Performance and Technical chat

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-18-2014, 08:22 AM   #1
Registered User
 
Join Date: Mar 2014
Location: Poland
Posts: 3
Another top issue

Hello,

I have yet another problem with my convertible top.

When I press and hold the open button, roof starts to open but suddenly starts going back and forth (jerking). Then no matter if I press close or open it randomly opens or closes(sometimes opens when pressing close, sometimes closes when pressing open) or is jerking. When I help the roof by hand, it goes a bit further down or up.

I suspect it's the relay or maybe the switch?

any ideas?
kaeteck is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2014, 08:30 AM   #2
Registered User
 
Join Date: Mar 2014
Location: Poland
Posts: 3
Hello,

So I managed to trace the problem to faulty hand brake signal. (handbrake light is not flashing when brake engaged) I don't know why even with no light the roof kind of works

I checked handbrake micro-switch, used a piece o wire to test if the light will flash but got nothing! I don't know where to look further. The handbrake light works during initial dash lights check when ignition in ON position.

Anyone has any idea what to check ?
kaeteck is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2014, 02:03 PM   #3
Registered User
 
Steve Tinker's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Queensland, Australia
Posts: 1,522
Check with a multimeter to see if you have voltage (12 v) at the handbrake micro switch terminal #1.
If you have, operate the switch and see if you have voltage at handbrake micro switch terminal #2. This simple test proves that you have power and the switch is operating OK.
__________________
2001 Boxster S (triple black). Sleeping easier with LN Engineering/Flat 6 IMS upgrade, low temp thermostat & underspeed pulley.
2001 MV Agusta F4.
Steve Tinker is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2014, 04:58 AM   #4
Registered User
 
Join Date: Mar 2014
Location: Poland
Posts: 3
When I disconnect the plug on the micro-switch there is no voltage on any of the connections. Where are those 2 cables connected on the other end? I don't want to strip whole car and trace the cables
kaeteck is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -8. The time now is 12:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page