Go Back   986 Forum - for Porsche Boxster & Cayman Owners > Announcements > New Member Introductions

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-10-2018, 09:46 PM   #1
Registered User
 
Join Date: Sep 2018
Location: Ca
Posts: 59
Newbie 2003 S

Greetings to the forum. I am a new owner of an 03 S with tiptronic transmission. Meridian Metallic Silver with Metropol Blue top and interior appear to be a fairly uncommon combination. The car is nicely optioned and in excellent condition.....with the exception of the motor.
At just over 102K, the previous owner heard a strange noise as he pulled off the freeway so he immediately shut it down. Diagnostics reveald no metal in the oil filter and no coolant/oil mix. However, cylinder #5 has low to no compression. The IMS had been done with an LN update along with the RMS within 5k of the incident. I will be opening up the cam cover shortly to search for what may be causing the issue.
I come from 914's and was considering getting another, but the cost of them has gotten silly for what you get.
I have always like the 986's and know my way around a tool box pretty well so I am looking forward to the challenge.
I also have a Vanagon w Subaru power plant that I did myself along with a '39 ford w a 392 elephant motor.
Looking forward to learning from you all and sharing the project progress along the way.
Mike
[IMG][/IMG]
Ottomotion is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2018, 10:57 AM   #2
Registered User
 
Bald Eagle's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Valparaiso, IN
Posts: 123
Best wishes for a fast, easy, satisfying, and inexpensive project. Let us know how it turns out.
Larry (the bald eagle)
Bald Eagle is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2018, 11:32 AM   #3
2003 S, Arctic Silver, M6
 
paulofto's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Winnipeg, MB, Canada
Posts: 883
Garage
Congrats on the car. I'm interested in the diagnosis of the engine since I too have a 2003 S, although a 6 speed.

Keep us posted and good luck!
paulofto is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2018, 12:21 PM   #4
Registered User
 
Join Date: Sep 2018
Location: Ca
Posts: 59
Thanks, Larry...hoping the same...especially the inexpensive part ;-)
FYI...my wife is a Valpo alum.

Paul, I will try and post updates. Sure has me thinking it is a busted valve spring. Odd that it is only one cylinder and its the middle cylinder on drivers side bank....
Ottomotion is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -8. The time now is 03:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page