Go Back   986 Forum - for Porsche Boxster Owners and Others > Porsche Boxster & Cayman > Boxster General Discussions

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-03-2017, 07:54 PM   #1
Registered User
 
Join Date: Dec 2017
Location: Washington state
Posts: 4
2000 Boxster S navigation not working

Hi, so recently i bought a porsche boxster s and the navigation system does not work. i think its because the wires are cut off as shown in the picture but im not sure because i dont know much about the car yet so i was wondering what the part name is which got cut off.
Alexh123 is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2017, 08:53 PM   #2
MWS
Registered User
 
Join Date: May 2016
Location: Indiana
Posts: 133
I hate seeing cases like these...where PO did *SOMETHING*, leaving the next owner to figure out exactly what. Fist thing I see is missing stock amp, and it would appear that the harness is odd as well (hard to tell as for some reason your pic quality is poor). If I may ask, what else isn't working with the audio system?
MWS is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2017, 06:24 AM   #3
2003 S, Arctic Silver, M6
 
paulofto's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Winnipeg, MB, Canada
Posts: 674
Garage
It does look odd to have a CD Changer and no amp.
paulofto is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2017, 05:09 PM   #4
1997 & 2009 S, PCA Zone 8
 
rexcramer's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Upland, CA
Posts: 687
Garage
Reverse engineering. Look at the option sticker under the frunk lid. Each one of those numbers represents an option. Look each number up. You will be able to tell what the car came with from the factory.
rexcramer is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2017, 08:37 PM   #5
Registered User
 
Join Date: Dec 2017
Location: Washington state
Posts: 4
The whole audio system dosnt work..
Alexh123 is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2017, 12:38 AM   #6
Registered User
 
fridsten's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 227
Well, someone removed your factory amplifier, for a start. Considering your model year, it should probably be a HAES 4x40, unless you have the rear speakers. Looks to me like the original wiring.
fridsten is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2017, 03:52 AM   #7
Registered User
 
KevinH1990's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Virginia
Posts: 1,285
I recommend that you post a close up of the connector in the front trunk. That will help board members to determine whether the stock amp connector is intact. If it is, it is possible that replacing the stock amp may fix your problem. I have a stock 4X40 amp if you need it.
__________________
2000 Arctic Silver/Black, Hard Top, On Board Computer
PNP Rear Speakers, HAES 6-channel amp, Avic Z140BH,
Painted Bumperettes, 2004 (OEM) Top and Frame
Homelink transmitter integrated in dash with Targa switch
Carrera Gauge Cluster with silver gauge faces, heated seats, litronics, painted console
KevinH1990 is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2017, 09:35 AM   #8
Registered User
 
Join Date: Dec 2017
Location: Washington state
Posts: 4
I have 6 speakers and I found this link on ebay im thinking this is the right one because the plug is purple
https://m.ebay.com/itm/97-04-PORSCHE-BOXSTER-S-986-OEM-RADIO-STEREO-AMP-AMPLIFIER-986-645-312-00-/112642210818?_trksid=p2385738.m4383.l4275.c10&_mwBanner=1
Alexh123 is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2017, 09:39 AM   #9
Registered User
 
Join Date: Dec 2017
Location: Washington state
Posts: 4
I have 6 speakers and I found this on ebay im pretty sure this is the right one because it has a purple plug

https://m.ebay.com/itm/97-04-PORSCHE-BOXSTER-S-986-OEM-RADIO-STEREO-AMP-AMPLIFIER-986-645-312-00-/112642210818?_trksid=p2385738.m4383.l4275.c10&_mwBanner=1
Alexh123 is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2017, 04:12 AM   #10
Registered User
 
KevinH1990's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Virginia
Posts: 1,285
The listing says that it will fit a 97-04 Boxster. I think that beginning in 03 Boxsters were equipped with a fiber optic system that wasn't compatible with the earlier cars. So I don't think you can rely on the listing.

I have a 2000, so I don't have experience with fiber optic system. I think that amp may work in your car, but I'm hesitant to recommend that someone spend their money when I'm not absolutely sure. I suggest that you contact the seller and determine whether they will take it back if it isn't compatible.

I have a 6 channel amp in my car, but it is out of a 996 so the part number is different. I'll snap a picture tonight and post it.
__________________
2000 Arctic Silver/Black, Hard Top, On Board Computer
PNP Rear Speakers, HAES 6-channel amp, Avic Z140BH,
Painted Bumperettes, 2004 (OEM) Top and Frame
Homelink transmitter integrated in dash with Targa switch
Carrera Gauge Cluster with silver gauge faces, heated seats, litronics, painted console
KevinH1990 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -8. The time now is 02:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Copyright 2016 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page