Go Back   986 Forum - for Porsche Boxster & Cayman Owners > Porsche Boxster & Cayman Forums > Boxster General Discussions

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-17-2015, 01:10 PM   #1
Registered User
 
Join Date: Oct 2015
Location: MS
Posts: 30
speedo and tach not working

Hello everyone.
My speedometer, Tachometer, and all of the lower info gauges are not functioning at all. The temp and fuel gauges are fine. any and all info would be greatly appreciated. 1997 boxster. Also I checked all fuses and have tried to find if a relay is the culprit, but no luck.

Last edited by fahmasan; 10-17-2015 at 01:39 PM.
fahmasan is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2015, 02:55 PM   #2
Registered User
 
KevinH1990's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Virginia
Posts: 1,367
Is it possible that one of the connectors has come loose? Here's a link to an article that includes instructions on how to remove and reseat the connectors: Porsche Boxster 996 Gauge Cluster Upgrade - 986 / 987 (1997-08) - Pelican Parts Technical Article
__________________
2000 Arctic Silver/Black, Hard Top, On Board Computer
PNP Rear Speakers, HAES 6-channel amp, Avic Z140BH,
Painted Bumperettes, 2004 (OEM) Top and Frame
Homelink transmitter integrated in dash with Targa switch
Carrera Gauge Cluster with silver gauge faces, heated seats, litronics, painted console
KevinH1990 is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2015, 10:33 AM   #3
Registered User
 
Bobiam's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Unionville, CT
Posts: 442
Under the gauge cluster there are 3 large connectors...white, green and blue. They have poor latching devices that could have been partly undone for years and just popped off. It's not too hard getting in there but if you get stuck I could dig for a while to see if there is anything here you can use. I had to replace my entire dashboard and when reassembling this one of the connectors was a pain in the ass and I had to go back in to reconnect it. I can't say which one...it's been a few years.
Attached Images
 
__________________
2001 Boxster, GT3 console delete, lower stress bar, RoW M030 suspension package, painted bumperettes.
Bobiam is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2015, 10:42 AM   #4
Registered User
 
Join Date: Oct 2015
Location: MS
Posts: 30
gauges not working

Thanks so much for your reply. I did as you suggested and pulled the cluster (surprisingly easy) checked the connections, and all were tight. I re-checked all fuses to no avail. Is there
some relay that I am missing? Again only tach, speedo, and lower info lights Mileage ect. are not working at all. The needles on the speedo and tach don't even quiver. Thanks again for your input
fahmasan is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2015, 03:08 PM   #5
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Location: Greensboro, NC
Posts: 139
If you need it I have gauge cluster I'll sell you at a good price.

Sent from my SAMSUNG-SM-G920A using Tapatalk
stjoh is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2015, 05:24 PM   #6
Registered User
 
Pdwight's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: North Alabama
Posts: 2,075
Check every fuse

With an Ohmmeter or continuity lights, pull each one and move on...then make sure the connectors are seated all the way in the Instrument CLuster
Pdwight is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -8. The time now is 01:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page