Go Back   986 Forum - for Porsche Boxster & Cayman Owners > Porsche Boxster & Cayman Forums > Boxster General Discussions

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-16-2011, 05:47 PM   #1
Carnut
 
AndyA6's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Utah
Posts: 774
Durametric first use and codes, help please?

So, as mentioned in one of my earlier posts I ordered the Durametric cable, downloaded the Version 6 software and used the setup today for the first time.

Some remarks for those who might be interested:

-download , ordering, shipping and all that was totally painless and fast
-printed a lot off the durametric website like instructions etc., helful to read beforehand
-installation and first use really easy, everything works as advertised.
-Cleared the "service now" message on the Cayenne
-scanned the Boxster for codes, worked, had a bunch of codes relating to the alarmsystem

OK, here are the codes which cause my CEL to come on.

P0036
P0056
P0141
P0161

Looks like both banks/O2 sensors are acting up?

Little background, I installed Fabspeed secondary bypass pipes and after that the CEL came on. I know this should not happen, but,......

Any input to what can be wrong? I doubt that from one day to another all 4 sensors go bad?

Theory, MAF went belly up? Vacuumleak somewhere?


Thanks!!

Later,
Andy

__________________
'14 Boxster
AndyA6 is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2011, 08:53 PM   #2
Track rat
 
Topless's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Cucamonga CA
Posts: 3,662
Garage
http://www.permoveo.ltd.uk/tabid/122/OBD-Error-Code/P0036/Diagnostics/Porsche/Default.aspx

http://www.permoveo.ltd.uk/tabid/122/OBD-Error-Code/P0141/Diagnostics/Porsche/Default.aspx

Not a bad MAF or intake air leak. These are not mixture codes but O2 sensor heating circuit codes:
Damaged harness, bad sensors, failed heater circuit relay, bad connections.
__________________
2009 Cayman 2.9L PDK (with a few tweaks)
PCA-GPX Chief Driving Instructor
Topless is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2011, 09:04 PM   #3
Carnut
 
AndyA6's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Utah
Posts: 774
Thanks topless for your post. I just wonder how this happens for both sides at the exact same time?
__________________
'14 Boxster
AndyA6 is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2011, 09:31 AM   #4
Track rat
 
Topless's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Cucamonga CA
Posts: 3,662
Garage
Maybe... nobody plugged in the sensors , O2 harness in contact with white hot headers shorting to ground , fried heater circuit relay taking out both banks... lots of possible reasons. Get her up in the air and take a look around. There is always a reason.

__________________
2009 Cayman 2.9L PDK (with a few tweaks)
PCA-GPX Chief Driving Instructor
Topless is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -8. The time now is 07:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page