Go Back   986 Forum - for Porsche Boxster & Cayman Owners > Porsche Boxster & Cayman Forums > Boxster General Discussions

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-02-2009, 12:37 PM   #1
Registered User
 
Join Date: May 2008
Location: Campbell, CA
Posts: 8
Radio Problem

I have an 03 Boxster with the Bose speakers and the Porsche head unit that has FM, AM and CD Player. Yesterday while taking advantage of a warm sunny day here in California I went for a drive. When I turned on my stereo it lit up, showed the station it was tuned to, but no sound. It worked fine on Saturday. It does not seem to be the mute function causing this malfunction. Does anyone have an idea as to what might be the problem?

I know that the intake and exaust noise is music enough for most of us, but at least I would like to listen to sports talk radio and a few other things.

MinardiMan is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2009, 01:18 PM   #2
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Location: Chicago suburbs
Posts: 1,675
"I know that the intake and exaust noise is music enough for most of us, but at least I would like to listen to sports talk radio and a few other things."


You took the words right out of my mouth...
__________________
JGM
2002 Boxster S
1973 911 Green FrankenMeanie
PCA DE Instructor circa '95
jmatta is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2009, 02:52 PM   #3
Registered User
 
Lil bastard's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Du Monde
Posts: 2,199
Pull the faceplate and clean the contacts, then replace. The faceplate controls the HU and Amp and if the contacts are dirty or misaligned, the volume won't work.
__________________
1990 Porsche 964 Carrera 4 Cabriolet
1976 BMW 2002
1990 BMW 325is
1999 Porsche Boxster
(gone, but not forgotten)
http://i933.photobucket.com/albums/a...smiley-003.gif

Never drive faster than your Guardian Angel can fly!
Lil bastard is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2009, 09:28 AM   #4
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Location: Conway, SC
Posts: 109
I have had similar problems with the CDR-23 installed in my ’03. Usually on a hot day it goes to “protect” mode and I can’t do anything. Once or twice it has done the mute thing as you described. Once I get home, let it cool down and reset the alarm, it works fine. It also works if I remove the radio (the CDR-23 doesn’t have a face plate) unplug everything and plug it back up.

It seems to only be a warm weather issue for me. In the winter, it works fine. I make sure that whenever I park in the sun to put the sun screen in the windshield. This has helped reduce the number of times it flakes out.

I did talk to the dealer about it because my car is still under the CPO warranty. They wouldn’t diagnose it because I have a Sirius unit in the car and the computer had some kind of “unauthorized device” error code. I find it hard to believe that the FM signal that the Sirius unit broadcasts is at fault.
tamarsha is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2009, 10:17 AM   #5
Registered User
 
Tomikaze's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Portland, Maine
Posts: 244
Just happened to me this weekend. Not like it was hot up here in Maine though. I'm in the process of buying an 04' Boxster S with the Bose audio. Worked fine one minute. Next time I turned on the car (a few minutes later) NOTHING. Well, at least no sound. Radio appears to work fine. Checked all fuses and no issues there. Have not unplugged it yet. Will try that next. Anyone have any input as to what makes this happen?


Quote:
Originally Posted by tamarsha
I have had similar problems with the CDR-23 installed in my ’03. Usually on a hot day it goes to “protect” mode and I can’t do anything. Once or twice it has done the mute thing as you described. Once I get home, let it cool down and reset the alarm, it works fine. It also works if I remove the radio (the CDR-23 doesn’t have a face plate) unplug everything and plug it back up.

It seems to only be a warm weather issue for me. In the winter, it works fine. I make sure that whenever I park in the sun to put the sun screen in the windshield. This has helped reduce the number of times it flakes out.

I did talk to the dealer about it because my car is still under the CPO warranty. They wouldn’t diagnose it because I have a Sirius unit in the car and the computer had some kind of “unauthorized device” error code. I find it hard to believe that the FM signal that the Sirius unit broadcasts is at fault.
__________________
2004 Porsche Boxster S
Portland, Maine
Tomikaze is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2009, 11:17 AM   #6
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Location: Dallas, Tx
Posts: 730
In my experience, pushing the CD button sometimes resets the CDR-23 to a working state. When that doesn't work, turn off the car and restart. Occasionally even that is not enough; disconnecting the battery and letting the car sit for a few minutes has yet to fail. That is definitely the method of last resort. Worst time was a year ago when the radio stopped working for an entire week. I was convinced the radio finally died but then one morning it magically sprung to life.
__________________
2003 Boxster - Sold but not forgotten
timothy is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2009, 05:38 PM   #7
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Location: California
Posts: 2
I've had the lack of volume issue on my 2004 Boxster twice now. My dealer replaced the amplifier as that was the easiest option but said it could also be a wiring issue. It's happened again with the new amp so I'm taking it back tomorrow to see what's happening this time. On a separate issue, has anyone had a problem with the spoiler indicator light coming on when you're driving? What does that usually mean?
jarquis is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2009, 07:09 PM   #8
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Location: Ann Arbor, MI
Posts: 287
Even flakier radio problem.... vol.10, 11, 10, 11, 10

I have volume but when I try to turn it up instead of going from 10 to 11 to 12 etc., It goes 10 to 11 and then back to 10 then 11 and then back to 10.

Geez even Delco could get the volume knob to work - at least until it fell off.

Not the amp, because I don't have one (yet).
Not the mute because I can toggle back and forth b/w the mute fxn.

Could be heat - seems to happen when the top is down and the sun is up.

Yes, tried it again out of the sun and the volume worked correctly. Very strange.

Last edited by urban_legend; 05-27-2009 at 06:19 PM.
urban_legend is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2009, 06:44 PM   #9
Registered User
 
Tomikaze's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Portland, Maine
Posts: 244
Bose Amp Failure...

Still researching this and looks like its pretty common. Common enough that this guy is selling his boxster bose amp repair service on ebay...

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/986-PORSCHE-BOXSTER-BOSE-AMPLIFIER-REPAIR-SERVICE_W0QQitemZ180174689463QQcmdZViewItemQQptZCa r_Audio_Video?hash=item29f33f94b7&_trksid=p4506.m20.l1116
__________________
2004 Porsche Boxster S
Portland, Maine
Tomikaze is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2009, 10:09 AM   #10
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Location: Oklahoma
Posts: 631
Quote:
Originally Posted by urban_legend
I have volume but when I try to turn it up instead of going from 10 to 11 to 12 etc., It goes 10 to 11 and then back to 10 then 11 and then back to 10.
http://www.pedrosgarage.com/Site%203/Fix%20Sticky%20Radio%20Buttons.html

yellowboxster01 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -8. The time now is 11:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page