Go Back   986 Forum - for Porsche Boxster & Cayman Owners > Porsche Boxster & Cayman Forums > Boxster General Discussions

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-18-2007, 12:14 PM   #1
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Location: Houston, Texas
Posts: 7,240
Odd noises from speakers

I have had zero problems with my stereo system since I upgraded the head unit to an Apline unit that is wired to my factory amp and factory speakers. Not the best sound, but not the worst either.

This morning, on a quick trip from the office, the speakers started making a real racket with alternator noise (high pitched, static, etc.) as if I had not installed a noise filter on the power lead.

Then, upon startup to come back to my office five minutes later. It's gone! Everything's back to normal.

Could something be going out in my amp or head unit?

__________________
'97 Boxster (Black Hole for 42,000 Dead Presidents and counting) - 122k
New motor, transmission, suspension, and on and on and on it goes...
RandallNeighbour is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2007, 06:00 PM   #2
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location: Canada
Posts: 188
Most noise in audio systems comes from a earth fault. I wouldn't worry about it unless it happens again.
wvicary is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2007, 08:41 AM   #3
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Location: Houston, Texas
Posts: 7,240
I have more info now. The noise rises and falls with the rpms. It also comes and goes with a bump in the road, leading me to believe it is a short in a wire somewhere.

I had an aftermarket head unit put in the car, but it was wired to the factory amp. Does anyone saavy with these issues suspect the installer put in a noise suppressor on the head unit if it was running through the factory amp?
__________________
'97 Boxster (Black Hole for 42,000 Dead Presidents and counting) - 122k
New motor, transmission, suspension, and on and on and on it goes...
RandallNeighbour is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2007, 08:55 AM   #4
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Location: Austin, TX
Posts: 939
Sounds like a bad connection somewhere.

__________________
2001 Boxster - Grey on Grey
1969 911T Targa - 'Stinky'

http://www.zoto.com/frayadjacent/img...f27a-4a399.jpg <---- my car. ^ crap I post.

"The existence of the flamethrower is evidence that someone, somewhere once said 'I want to set those people over there on fire, but I don't want to have to walk over there to do it.'"
FrayAdjacent is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -8. The time now is 02:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page