986 Forum - for Porsche Boxster & Cayman Owners

986 Forum - for Porsche Boxster & Cayman Owners (http://986forum.com/forums/index.php)
-   Boxster General Discussions (http://986forum.com/forums/forumdisplay.php?f=5)
-   -   986 engine just stopped running!! (http://986forum.com/forums/showthread.php?t=76998)

kerrywittig 01-12-2020 04:55 AM

986 engine just stopped running!!
 
1999 986 Boxster, 60k miles, no check engine light, new cam sensors and air/oil separator within the last 25 miles (to correct a check engine light), oil pressure & water temp fine, all electric works except starter.
Driving along and the car just stops running. Engine is free and no bad mechanical noises. Itís as if I just turned the ignition off. Starter doesnít spin or engage.
Any ideas?
Thx in advance for any insight and help that the community can offer.
Kerry

Beelzy 01-12-2020 08:45 AM

Check the ignition switch. Fiddle with it to see if things change.

kerrywittig 01-12-2020 09:45 AM

Found that fuse C1 (25amp) was blown.
Replaced fuse, engine started for a couple seconds and died. Immediately noticed that there was a puff of electrical smoke that came from the passenger/right side of the engine compartment (engine cover was removed)...

Now the question is, if it’s not obvious as to what is shorting out...what should I look for?

Geof3 01-12-2020 09:02 PM

Check your o2 sensors/wires. One of mine had damage somehow and it would short circuit the injector feed. Dead stop. What happens to the lights on the dash? Mine required rewiring the o2 sensor harness with a new connector etc.

kerrywittig 01-13-2020 01:44 AM

Found shorted and burnt wires(2) at VVT BANK 1-3.
I have read itís a huge task to remove it...


All times are GMT -8. The time now is 12:21 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Pelican Parts Website