986 Forum - for Porsche Boxster & Cayman Owners

986 Forum - for Porsche Boxster & Cayman Owners (http://986forum.com/forums/index.php)
-   Boxster General Discussions (http://986forum.com/forums/forumdisplay.php?f=5)
-   -   My first Boxster, my first problem (http://986forum.com/forums/showthread.php?t=51442)

Stender 04-01-2014 12:32 PM

My first Boxster, my first problem
 
Hi guys. I just bought my first Porsche Boxster in Germany 6 month ago. Its a beautiful 986, 2.5 with only 60.000 km on the clock and a full service history. It is as new;)

But there is this thing. Im not 100% sure what the problem is, but I think it might be an air leak??? When it has been sitting for at day or two and I start it up, it really runs bad until it gets to normal temp. Sometimes it even stalls. It sputters and misfires until it gets warm. But as soon at it gets warm its OK. Its not perfect, but acceptable. The rpm gage is not 100% steady, but again acceptable. The when I turn the car off, it makes this noise as you can hear. I think it sounds like and air leak, which would also explain, that the craked hose would expand when the car gets warm cover up the crack and make it run better. I dont know, but what do you guys think?

Thanks for the help.

https://www.youtube.com/watch?v=4_cxYT5SvKY&feature=youtu.be

http://986forum.com/forums/uploads01...1396384302.jpg

Jamesp 04-01-2014 03:52 PM

Is your Check Engine Light (CEL) on with the key on, and car off? Is the CEL on when the car is running?

Stender 04-01-2014 09:07 PM

Hi James

The CEL is on together with all the other lamps just before I start the car, as on any other car. But as soon as its turned on, the CEL goes away.

jb92563 04-02-2014 06:09 AM

Do some reading about the AOS (air/oil Seperator) as it seems to produce all manner of bad behavior when it goes bad and seems to be very common.

Vacuum leaks are quite possible as well and when related to the AOS is another place to check.

Parrot356 04-02-2014 06:18 AM

I would probably try cleaning the MAF and then reset codes if present. I think that if you undo the battery the MAF will reset and 'relearn' baseline setting. No mechanic but it sounds like the computer is having trouble getting the cold air mix correct.

Stender 04-02-2014 08:01 AM

OK guys, thanks very much for the answers. I will try to do that. But have you listened to the youtube clip I put up? There is some kind hissing/scchhhhh noise when the engine shuts offl? I have never owned a Porsche before, but it seems kind of strange.

mikesz 04-02-2014 08:30 AM

when i had a strange hissing noise i found it was the vacuum hose that connects to the brake booster. Once i popped it back in it was fine. Its in the front trunk lower right had side of the brake booster. I have a 99


All times are GMT -8. The time now is 03:32 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Pelican Parts Website